ZREZYGNUJ Z DIETY, PRZEJDŹ NA ODŻYWIANIE
Filary, które budują zdrowie – czyli na co zwrócić uwagę przygotowując posiłek
1. Produkty bogate w życiodajną energię , czyli po prostu produkty świeże i w miarę możliwości z wiadomego źródła;
2. Sezonowość produktów, czyli w gotowaniu warto zwrócić uwagę na pory roku, które warunkują dobór odpowiednich składników;
3. Strefa klimatyczna w której mieszkamy- czyli, czy w klimacie umiarkowanym, chłodnym jogurt z płatkami na śniadanie to „dobry” wybór?
4. Nasza indywidualna konstytucja, czyli po prostu jaki mamy wewnętrzny swój klimat. Co w nim przeważa: Zimno, Gorąco, Wilgoć, Suchość albo inaczej mówiąc: Zima, Lato, Wiosna, Jesień. Jeśli masz problem ze zdiagnozowaniem własnej natury to zapraszam na DIAGNOZĘ lub WARSZTATY do DYNIOWEJ ZAGRODY.
5. W przygotowaniu posiłków kierujmy się Naturą ( Termiką) produktów spożywczych i smakiem;
6. Jedzmy w większości gotowane pożywienie. W miarę możliwości gotujmy na ogniu.
Tak jak w DYNIOWEJ ZAGRODZIE królewskie miejsce zajmuje dynia, tak wśród gotowanego pożywienia pragnę przywrócić królewskie miejsce ZUPOM.